Aszkorbinsav rendelése

Az aszkorbinsav előnyös hatásai és a bioflavonoidok

(5/1)

Az aszkorbinsav vagy C-vitamin por vagy tabletta kiegészítő vagy táplálék formájában vihető be a szervezetben.

aszkorbinsav-csalad

A tablettákat rágható és nem rágható formában is beszerezhetjük. Az aszkorbinsav ugyan szintetikus C-vitamin, viszont a Linus Pauling Intézet szerint ugyanolyan jó hatással van a szervezet egészségi állapotára, mint a természetes C-vitamin. A bioflavonoidok természetes, vízben oldódó anyagok, amik a vitaminokhoz hasonló kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek és általában az aszkorbinsavval együtt járnak.

Az aszkorbinsav hiányának megelőzése

Az aszkorbinsav egy olyan esszenciális tápanyag, ami segít a szervezetnek, hogy az megfelelően működhessen. A napi minimális mennyisége a felnőtt nők esetében 75 mg, a felnőtt férfiaknál 90 mg, a dohányosok pedig ezekre az adagokra még napi 35 mg-ot számoljanak rá. Ez azonban csak egy minimális mennyiség, a szervezet egészséges működéséhez ennél nagyobb mennyiségben van szükségünk aszkorbinsavra. Hiányában olyan betegségek léphetnek fel, mint a vérszegénység, a sebek és égési sérülése gyógyulási idejének lelassulása, csökkent immunitás, véraláfutások kialakulása, gyakori orrvérzés, a bőr szárazsága és sérülése, a haj hullása és fénytelenné válása, az ízületek begyulladása, meggyengült fogzománc, ínygyulladás és lelassult anyagcsere.

Antioxidáns előnyei

Az aszkorbinsav ugyanakkor nemcsak a betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet, hanem az egészség fenntartásában is. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a C-vitamin egy olyan erős antioxidáns, ami még a vérnyomást is képes szabályozni. Antioxidánsként véd a rák egyes típusai és az osteoarthritis ellen is. Fogyasztásával megelőzhetőek a szabad gyökök okozta anyagcsere zavarok, a mérgező anyagok okozta toxicitás, az alkohol okozta májkárosodás vagy a dohányzás okozta tüdőbetegségek.

Bioflavonoidok

Bár a bioflavonoidok a C-vitaminokkal együtt jelennek meg az élelmiszerekben, mégis nem azonosíthatóak egymással. Mindkét anyag kémiailag előnyös, viszont a bioflavonoidok biológiai hatása általában közvetett. Közvetett előnyei a következők: egyrészről miközben a C-vitamin mentesítheti a szabad gyököket, a bioflavonoid megőrzi a C-vitamin erejét, másrészről a bioflavonoidok kötődnek a toxikus fémekhez az egész testben, így képesek elérni azt, hogy azok a vizelettel együtt távozzanak. A legismertebb bioflavonoidok a citrin, ami a citrusfélékben, a rutin, ami a hajdinában és a heszperidin, ami a gyümölcsökben van jelen.

Vélemények (1)

Ismeretlen

2017. Sep 22.
Ami tetszik:Egészségre jó hatással van
Ami nem tetszik:nincs

Köszönöm a cikket el olvastam vettem is csak tudom mennyit használjak én 3 dl vízbe kis kávés kanállal teszek azt iszogatom ez így jó és hagyni kell szünetet vagy folyamatosan mehet? Nagyon bízom a termékbe tele vagyok zsír csomókkal ami egyre több van a testen és nagyon fájnak a májammal is gond van nem tudom mi az oka ez miatt bízom hogy segít ez a termék ! Üdv :Zsuzsa