Az aszkorbinsav előnyös hatásai és a bioflavonoidok

Az aszkorbinsav vagy C-vitamin por, tabletta vagy természetes táplálék formájában vihető be a szervezetbe.

aszkorbinsav-csalad

A tablettákat rágható és egészben lenyelhető formában is beszerezhetjük. Az aszkorbinsav ugyan szintetikus C-vitamin, viszont a Linus Pauling Intézet szerint ugyanolyan jó hatással van a szervezet egészségi állapotára, mint a természetes C-vitamin. A bioflavonoidok természetes, vízben oldódó anyagok, amik a vitaminokhoz hasonló kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek, és általában az aszkorbinsavval együtt járnak.

Az aszkorbinsav hiányának megelőzése

Az aszkorbinsav egy olyan esszenciális tápanyag, ami segít a szervezetnek, hogy az megfelelően működhessen. A napi minimális mennyiség felnőtt nők esetében 75 mg, a felnőtt férfiaknál 90 mg, a dohányosok pedig ezekre az adagokra még napi 35 mg-ot számoljanak rá. Ez azonban csak egy minimális mennyiség, a szervezet egészséges működéséhez ennél nagyobb mennyiségben van szükségünk aszkorbinsavra. Hiányában olyan betegségekléphetnek fel, mint a vérszegénység, a sebek és égési sérülések gyógyulási idejének lelassulása, csökkent immunitás, véraláfutások kialakulása, gyakori orrvérzés, a bőr szárazsága és sérülése, a haj hullása és fénytelenné válása, az ízületek begyulladása, meggyengült fogzománc, ínygyulladás és lelassult anyagcsere.

Antioxidáns 

Az aszkorbinsav ugyanakkor nemcsak a betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet, hanem az egészség fenntartásában is. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a C-vitamin egy olyan erős antioxidáns, ami még a vérnyomást is képes szabályozni. Antioxidánsként véd az osteoarthritis ellen is. Fogyasztásával megelőzhetőek a szabad gyökök okozta anyagcsere zavarok, a mérgező anyagok okozta toxicitás, az alkohol okozta májkárosodás vagy a dohányzás okozta tüdőbetegségek. Ugyanakkor természetesen a C-vitamin önmagában nem helyettesíti az egészséges, normális életmódot és étrendet. 

Bioflavonoidok

Bár a bioflavonoidok a C-vitaminokkal együtt jelennek meg az élelmiszerekben, mégsem azonosíthatóak teljesen egymással. Mindkét anyag kémiailag előnyös, viszont a bioflavonoidok biológiai hatása általában közvetett. Közvetett előnyei a következők: egyrészről miközben a C-vitamin mentesítheti a szabad gyököket, a bioflavonoid megőrzi a C-vitamin erejét, másrészről a bioflavonoidok kötődnek a toxikus fémekhez az egész testben, így képesek elérni azt, hogy azok a vizelettel együtt távozzanak. A legismertebb bioflavonoidok a citrin, ami a citrusfélékben, a rutin, ami a hajdinában és a heszperidin, ami a gyümölcsökben van jelen.

Aszkorbinsav ITT!

Paleolit Aszkorbinsav250g

Paleolit Aszkorbinsav 250g

Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.

Ár: 1395 Ft
Megnézem

Paleolit Aszkorbinsav 1kg

Paleolit Aszkorbinsav 1kg

Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.

Ár: 2895 Ft
Megnézem
Vélemények (1)