Aszkorbinsav rendelése

Az aszkorbinsav szerepe a súlycsökkenésben

Az aszkorbinsav egy olyan vízben oldódó vitamin, aminek a rendszeres fogyasztásával megelőzhető a skorbut, javítható és fokozható a kollagén termelést és még fontos szerepet játszhat a testsúlykontrollban is.

aszkorbins-fogyas

Mivel a szervezet nem képes tárolni ezt a vitamint néhány óránál tovább, ezért fontos, hogy naponta fogyasszunk belőle. Az aszkorbinsav rendszeresen adagolva felpörgeti az anyagcserét és felgyorsítja a fogyást.

Napi ajánlott mennyiség

A felnőtt férfiak esetében 90 mg a minimális napi aszkorbinsav igény, míg a nőknél ez a szám 75 mg. Persze enneél jóval nagyobb mennyiségre van szükségünk, ha valamilyen betegséget vagy egészségügyi problémát szeretnénk megelőzni vagy kezelni. A vitaminkészítményekben 60 mg-tól kezdve egészen 1000 mg-os kiszerelésben is megtaláljuk az aszkorbinsavat. Napi 2 grammnál azonban nem érdemes többet fogyasztani, mert az emésztőrendszeri problémákat okozhat. És az is fontos, hogy megkérdezzük orvosunkat a megfelelő mennyiségről, mielőtt azt rendszeresen kezdenénk el szedni.

Megakadályozza a zsír oxidációját

Az aszkorbinsavat rendszeresen fogyasztók 30%-kal több zsírt képesek elégetni, mint azok, akik szervezetében alacsony a C-vitamin szint. A Journal of the American College Nutrition egy 2005-ös tanulmánya szerint az aszkorbinsavban gazdag élelmiszerek vagy étrend kiegészítők reggel való elfogyasztása egész nap fokozza a szervezet zsírégető képességét. Tehát C-vitaminnal és reggeli tornával aktívabbá tehető a napunk és a fogyás is meggyorsítható.

Források

A C-vitamin vagy aszkorbinsav számos friss zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Főleg a citrusfélék, a narancs, a citrom, a grapefruit tartalmazzák nagy koncentrációban. Egy közepes narancsban 75 mg C-vitamin található, viszont egy fél adag kaliforniai paprikában már 95 mg-ot, fél adag eperben 50 mg-os, fél adag főtt brokkoliban 60 mg-ot találunk.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!